В Україні запровадять мережеву освіту. Що це означає

6419 0
Крім цього, зміниться й навчання у вечірніх школах.

Українські школи зможуть організовувати для дітей мережеву форму освіти. Про це повідомляє прес-служба МОН.

Читайте також: Тільки не завод! Міфи та реальні проблеми львівської профтехосвіти

Механізм передбачає, що педагогічній раді школи пропонуватимуть впровадити мережеву форму. Це можуть зробити самі діти, батьки чи вчителі. Далі базовий заклад та партнер укладають договір, у якому визначать освітню програму та її компоненти, що забезпечуватимуть механізми фінансування, використання ресурсів та інші умови їхньої співпраці. Механізм мережевого навчання передбачений Положенням про інституційну форму здобуття загальної середньої освіти, що набув чинності 14 червня..

«Серед новацій цього Положення – механізм впровадження мережевої форми здобуття освіти. Це дає школі реальний інструмент для взаємодії із закладами культури, фізкультури і спорту, міжшкільними ресурсними центрами та іншими суб’єктами освітньої діяльності. Навчання за мережевою формою може організовуватись як для всього класу (групи), коли у закладі, наприклад, немає вчителя, а окремі уроки може надавати профільний гурток чи організація з хорошими спеціалістами, так і для окремих учнів, які вже десь додатково навчаються», – розповіла Лілія Гриневич.

Крім цього, раніше учні не могли навчатися за денною формою. Тепер на вечірній формі можна буде отримати освіту з 14 років у будь-якій звичайній школі, що відкриє на своїй базі таку форму навчання. Також освіту можна буде отримати прискорено у 10-11 (12) класах.

Читайте також: Буде, як у світі. Юрій Рашкевич про реформу вищої освіти

Нагадаємо, з 2020 року в Україні запрацює закон, що змінює умови навчання у коледжах, 

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!