В Україні запровадили обов’язковий негативний ПЛР-тест для в'їзду іноземців

1862 0
Самоізоляція чи обсервація тих чи інших людей припиняють, якщо є негативний результат тесту на Covid-19 методом ПЛР.
Фото: freepik.com

Фото: freepik.com

Кабінет міністрів запровадив обов’язковий негативний ПЛР-тесту на коронавірус, зробленого не пізніше, ніж за 72 години, для іноземців при в’їзді в Україну. Про це повідомляє УП з посиланням на постанову уряду від 22 березня.

«Уряд вніс зміни в порядок перетину державного кордону України, зокрема іноземці можуть перетинати його за наявності полісу страхування, а також ПЛР-тесту, зробленого не пізніше, ніж за 72 години. Крім того унормовано пункт коли співробітники Держприкордонслужби мають право перевіряти у осіб, які підпадають під самоізоляцію, встановлення додатку «Дій вдома», – йдеться в повідомленні.

Читайте також: У МОЗ оприлюднили план вакцинації українців

Згідно з постановою уряду, громадяни України, які повертаються додому з-за кордону, мають піти на самоізоляцію на 14 днів, незалежно від того, в якій зоні перебуває країна, звідки вони в’їжджають. Від самоізоляції звільняються українці, які мають негативний ПЛР-тест на коронавірус, зроблений не пізніше, ніж за 48 годин.

Не підлягають самоізоляції, якщо немає підстав вважати, що вони були в контакті із хворою на Covid-19 людиною такі особи:

  • громадяни України, які не досягли 12 років;
  • водії та члени екіпажу вантажних транспортних засобів, автобусів, що виконують регулярні перевезення, члени екіпажів повітряних і морських, річкових суден, члени поїзних і локомотивних бригад;
  • громадяни України, що виконують перевезення гемопоетичних стовбурових клітин для трансплантації;

 

Особи, які в’їжджають з тимчасово окупованого Криму, чи перетинають лінію розмежування, теж підлягають обов’язковій самоізоляції, крім певного кола людей, якщо немає підстав вважати, що вони були в контакті із хворою на Covid-19 особою, а саме:

  • осіб, які не досягли 12 років;
  • працівників представництв офіційних міжнародних місій, організацій, акредитованих в Україні;
  • осіб, які мають намір вступити до закладів освіти, розташованих на території, де органи державної влади здійснюють свої повноваження в повному обсязі;
  • здобувачів освіти, які навчаються в закладах освіти, розташованих на території, де органи державної влади здійснюють свої повноваження в повному обсязі;
  • одного з батьків (усиновлювачів), опікунів, піклувальників, інших законних представників чи інших осіб, уповноважених одним із батьків (усиновлювачів), опікунів, піклувальників або інших законних представників, які супроводжують осіб, зазначених в абзацах четвертому і п’ятому цього підпункту;

 

Читайте також: Як українцям підготуватися до поїздок закордон в умовах епідемії. Роз’яснення МЗС

А також під самоізоляцію не підпадають громадяни України, які бажають зробити вакцинацію від Covid-19 на підконтрольній уряду території, і мають відповідне запрошення на вакцинацію з унікальним ідентифікатором.

Громадяни України, які підлягають самоізоляції через перетин державного кордону, адмінкордону з тимчасово окупованим Кримом чи лінію розмежування, зобов’язані встановити та активувати мобільний додаток системи «Вдома». Якщо неможливо встановити додаток, то громадяни України підлягають обсервації. Наявність встановленого додатку перевіряють прикордонники.

Самоізоляція чи обсервація тих чи інших людей припиняють, якщо є негативний результат тесту на Covid-19 методом ПЛР.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!