В Україні запровадили карантин вихідного дня. Що він передбачає

5005 0
Новий формат карантину діятиме попередньо до 30 листопада.
Photo by Anastasiia Chepinska on Unsplash

Photo by Anastasiia Chepinska on Unsplash

Кабінет Міністрів сьогодні, 11 листопада, запровадив в Україні так званий «карантин вихідного дня». Про це на засіданні уряду заявив прем'єр-міністр України Денис Шмигаль.

«Економіка не витримає повного локдауну, тому ми разом з епідеміологами, аналітиками почали шукати збалансований варіант і МОЗ розробило зміни до постанови №641, які передбачають запровадження в Україні карантину вихідного дня»сказав Денис Шмигаль.

Читайте також: Більше шкоди, ніж користі. В Європейській Бізнес Асоціації проти «карантину вихідного дня» 

Міністр охорони здоров'я Максим Степанов заявив, що для медиків найкращим варіантом було б застосування повного локдауну.

«Для нас, лікарів і медичних працівників, найкращий спосіб стримати Covid-19 – застосування повного локдауну не менше, ніж на три тижні. Це з рогляду епідеміології, щоб медична система витримала навантаження. Але ми не зможемо витримати повний локдаун. Ми маємо розірвати ланцюг передачі інфекції, зменшити контакти і ми уникнемо колапсу»пояснив глава МОЗ.

Карантин вихідного дня в Україні запрацює із 14-15 листопада і діятиме до 30 листопада. Працюватимуть лише продуктові магазини, аптеки, оператори поштового зв'язку, атвозаправки, транспорт, готелі та ті, хто надають соціальні послуги. На вихідних заборонять масові заходи, діяльність спорт-комплексів, басейнів, розважальних зон у ТРЦ, а ресторани та кафе зможуть працювати лише на виніс. 

Читайте також: Храми мають бути відкритими у «карантин вихідного дня». Заява Церков

В Європейській Бізнес Асоціації сьогодні заявили, що закриття більшості бізнесів на вихідні принесуть більше шкоди, ніж користі. Під будівлею Львівської ОДА проти карантину вихідного дня протестували кілька сотень працівників ресторанної галузі. Проти нового типу карантину також виступило Мінкультури. Крім цього, Церкви виступили із заявою, аби влада залишила відкритими храми на вихідні.

 

 



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!