В Україні запроваджують щоденну загальнонаціональну хвилину мовчання

1662 0
Зеленський підписав указ про хвилину мовчання для вшанування українців, які загинули у війні з РФ.
Фото: mfa.gov.ua

Фото: mfa.gov.ua

Кожного ранку, о 09.00, на всій території України буде загальнонаціональна хвилина мовчання для вшанування пам’яті усіх загиблих у війні українців. Президент України Володимир Зеленський уже підписав указ. Про це він повідомив у зверненні у 21-й день повномасштабної війни.

«Сьогодні я підписав важливий указ – про загальнонаціональну хвилину мовчання для вшанування пам’яті усіх українців, які загинули у нашій Вітчизняній війні. Усіх, кого ми втратили через вторгнення Росії, через терор, розв’язаний окупантом», – сказав він.

Читайте також: Президент відзначив нагородами ще 139 військовослужбовців України

За його словами, щоранку, о дев’ятій годині, на всій території держави вшановуватимуть українців, які віддали своє життя:

«Усіх, хто воював, усіх військових, цивільних, дорослих та дітей, усіх, хто міг би ще жити, якби Росія не почала цю війну».

Нагаадаємо, що від початку повномасштабної війни, яку розпочала Росія, і станом на 14 березня, в Україні загинуло 90 дітей та понад 100 поранено. Найбільше постраждалих у Київській, Харківській, Донецькій, Чернігівській, Сумській, Херсонській, Миколаївський та Житомирській областях.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!