В Україні запускають податкову реформу

1832 0
Зокрема, замість ПДВ буде ставка 2% від обороту.
Фото: Unsplash

Фото: Unsplash

Президент України Володимир Зеленський у вечірньому відеозверненні анонсував податкову реформу. Кабінет міністрів вже узгодив пакет рішень для підтримки економіки. 

«Кабінет міністрів України узгодив пакет рішень для підтримки нашої економіки. Щоб люди були з роботою там , де безпека. Починаємо податкову реформу. Замість ПДВ та податку на прибуток даємо ставку 2% від обороту та спрощений облік. Для малого бізнесу – а це перша й друга групи ФОПів – ставимо добровільну сплату єдиного податку. Тобто якщо зможете – сплачуйте. Не можете – нема питань», – сказав він. 

Крім того, відбудеться максимальна дерегуляція бізнесу, тобто скасують всі перевірки для всіх бізнесів. «Щоб усі працювали нормально. Щоб міста оживали. Щоб усюди, де немає бойових дій, продовжувалося життя». 

Умова лише одна – забезпечувати нормальну роботу свого бізнесу в межах українського закону, додав президент.  

Читайте також: «Російські війська фактично є одними з постачальників техніки для нашої армії», - Зеленський 

Нагадаємо, що у цьому зверненні президент також заявив, що російські війська фактично є одними з постачальників техніки для нашої армії. Вони тікають з поля бою і кидають техніку, а за 19 днів війни російська армія в Україні втратила убитими більше, як за дві багатолітні війни у Чечні.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!