В Україні запустять курс дизайн-мислення. Як долучитися

2008 0
До сьогоднішнього дня в Україні курси з дизайн-мислення викладали лише для вузької і забезпеченої аудиторії. Завдяки старту онлайн-курсу «Дизайн-мислення для інновацій», будь-хто в Україні зможе безкоштовно опанувати основи цієї методики.
фото: theyoungtreps.com

фото: theyoungtreps.com

Дизайн-мислення використовують для створення інновацій у провідних міжнародних компаніях, викладають у найкращих бізнес-школах та університетах світу. Цей курс є частиною освітнього проекту благодійної організації «Фонд випускників України» (Alumni Fund Ukraine), яка отримала дозвіл від Школи бізнесу Дарден  на переклад та запуск їхнього курсу «Design Thinking for Innovation» на провідній платформі онлайн-курсів в Україні Prometheus, йдеться у повідомленні «Фонду випускників України».

Для України це справді прецедент – вперше курс, який розміщений на платформі Coursera, буде перекладений та адаптований для українських слухачів. 

Дизайн-мислення – це успішна та ефективна методика для створення інновацій, яку активно використовують у роботі такі компанії як Google, Apple, Samsung, IBM, IKEA та інші. Тому й не дивно, що до реалізації старту курсу в Україні долучилося багато доброчинців, волонтерів, та партнерських організацій (Суспільне мовлення, Grammarly, kmbs, LvBS, Про.Світ та інші).

Особливої уваги заслуговує авторка курсу Джин Лідтка — професорка і викладачка Школи бізнесу Дарден з університету Вірджинії (США). Лідтка є визнаним міжнародним експертом з дизайн-мислення і співавтором таких світових бестселерів як «Проектне мислення для вирішення проблем» і «Думай як дизайнер».

Курс стартуватиме на платформі Prometheus 30 жовтня 2017 року, а сама реєстрація – вже відкрита за посиланням: prometheus.org.ua/designthinking. Курс «Дизайн-мислення» є безкоштовним та триватиме 5  тижнів. По його завершенню учасники матимуть змогу отримати сертифікат від Prometheus.

Курс складається із відео-лекцій, обговорення можливостей і фінального завдання. Модераторами курсу є провідні експерти з дизайн-мислення: Анна Юрченко, Олександр Акименко, Оксана Гошва та Лілія Боровець.

Для учнів, студентів, викладачів та інших представників освітньої сфери, які проходитимуть курс, буде створено окремий напрямок для обговорення на форумі та оголошено конкурс із грошовими винагородами. Наша мета – допомогти використовувати інструменти дизайн-мислення для покращення навчального досвіду та створення інновацій в українській освіті.

Також команда «Фонду випускників України» додатково проведе для слухачів курсу безкоштовні навчальні події і зустрічі у Києві та Львові. Дізнатися більше про проект та підтримати фінансово наступні освітні проекти можна на веб-сторінці Фонду: http://alumnifund.org/uk/projects/designthinking


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!