В Україні запустили анонімну онлайн-платформу для постраждалих від домашнього насильства

1315 0
Кожна історія опублікована абсолютно анонімно, однак публікацією можна поділитися в соціальних мережах і месендежерах.
фото: урядовий портал

фото: урядовий портал

В Україні запустили онлайн-платформу для жертв домашнього насильства «Мені здається». Про це повідомляє пресслужба Міністерства юстиції України.

Це – своєрідний щоденник, на сторінках якого постраждалі від насильства можуть анонімно розповісти свою історію та прочитати розповіді тих, хто так само переживає важкий етап.

«Багато історій жертв насильства схожі між собою, тому на платформі вони виділяються в спецкатегорії. Також кожна людина, яка пише свою історію, за бажанням може залишити свої дані для зворотного зв'язку», – йдеться в повідомленні.

Читайте також: Як поводитись при загрозі домашнього насильства. Поради від поліції

Кожна історія опублікована абсолютно анонімно, однак публікацією можна поділитися в соціальних мережах і месендежерах.

Окрім того, на платформі можна знайти контакти спеціальних служб, куди звернутися за допомогою в разі домашнього насильства.

Нагадаємо, що у 2020 році суттєво зросла кількість звернень про домашнє насильство. Так, до структурних підрозділів з питань соціального захисту населення на Львівдині надійшло 190 33 звернень та повідомлень. У порівнянні з 2019 роком показник є набагато вищим – тоді зафіксували 6 646 звернень та повідомлень.

 




Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!