В Україні запустили безкоштовний додаток, що оцінює ризик захворювання на ВІЛ

3156 0
Додаток HIV Test запустила Всеукраїнська мережа людей, що живуть з ВІЛ/СНІДом.
фото: cdn0.dailydot.com

фото: cdn0.dailydot.com

Всеукраїнська мережа людей, що живуть з ВІЛ/СНІДом, оголосила про запуск додатку HIV Test для визначення ймовірності ризику інфікування вірусом. Додаток безкоштовний та анонімний. Програма створена у вигляді тестування, яке визначає ризикованість поведінки респондента, повідомляє The Village.

«Вірус ВІЛ небезпечний, поки його не виявлено. Ця програма – новий етап в діагностиці і профілактиці ВІЛ. Чим більше людей буде знати свій статус і почне прийом терапії, тим швидше ми подолаємо епідемію ВІЛ», – каже голова Всеукраїнської мережі ЛЖВ Дмитро Шерембей.

За словами розробників, додаток HIV Test не ставить діагноз та не визначає наявність вірусу в крові. Натомість програма має мотивувати людей дізнаватися про свій ВІЛ-статус.

Читайте також: Як стати здоровішим та щасливішим. Топ-10 порад медиків

Після проходження короткого тексту додаток запропонує вам мапу із найближчими пунктами, де можна здати кров на аналіз або замовити безкоштовний комплект для самообстеження. Завантажити HIV Test можна у App Store чи Google Market.

 

 

 

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!