В Україні запустили чат-бот для підтримки громадян за кордоном

952 0
Бета-версія цього цифрового продукту вже працює і доступна у Телеграмі, а також на сайті МЗС.
фото: mnen.tk

фото: mnen.tk

Міністерство закордонних справ України запустило чат-бот для цілодобової підтримки українських громадян, які живуть чи подорожують за кордоном. Про це повідомляє «Європейська правда» з посилання на міністра закордонних страв Дмитра Кулебу.

За його словами, у чат-боті можна отримати інформацію про те, як знайти консульство чи записатись на прийом, як оформити паспорт чи посвідчення особи на повернення в Україну, як стати на консульський облік, як вчинити нотаріальні дії та засвідчити документи, як проголосувати на виборах за межами України чи що робити у випадку надзвичайних ситуацій.

Читайте також: Італія запроваджує Сovid-паспорти у другій половині травня

Бета-версія цього цифрового продукту вже працює і доступна у Телеграмі, а також на сайті МЗС. В Telegram його можна знайти за адресою: @MFA_support_bot. Присутність чат-бота на інших платформах буде розширюватись, додав Кулеба.

«Завдяки цьому цифровому продукту сотні тисяч українських громадян зможуть цілодобово з будь-якої точки світу всього у кілька кліків отримати необхідну інформацію з консульських питань», – каже він.

Міністр додав, що чат-бот розроблений в партнерстві з компанією We_Challenge на безоплатній основі під час ІТ-чемпіонату DEV Challenge 17.

Читайте також: У Європейському союзі показали «Сovid-паспорт». Коли його запровадять

«Ми не витратили жодної копійки з державних коштів на створення цього цифрового продукту. Я вдячний українським спеціалістам, які взяли участь у розробці цього інструменту», – зазначив він.

Нагадаємо, що ЄС послабив умови на в'їзд іноземних туритстів. Про те, що змінилося для українців, можна дізнатися у метаріалі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!