В Україні запустили гарячу лінію з попередження домашнього насильства

9678 0
Номер лінії – 1547.
фото: style.it

фото: style.it

В Україні запустили гарячу лінію з попередження домашнього насильства. Про це повідомив міністр Кабміну Дмитро Дубілет.

Читайте також: У Львові з'явиться бригада соціально-психологічної допомоги

Номер лінії – 1547. Проєкт запустили за новим принципом, на спільній платформі. За словами міністра, це вдалося зробити швидко та заощадити близько 25 млн грн, які спочатку планували витратити на створення окремого кол-центру.

«Проєкт дійсно важливий. За даними ООН, кожна шоста жінка в Україні пережила принаймні одну з форм насильства протягом останніх 12 місяців. Від 1 до 3 млн дітей в Україні стають свідками або жертвами домашнього насильства», – йдеться у повідомленні.

Читайте також: Як поводитись при загрозі домашнього насильства. Поради від поліції

Проєкт перебуває на перетині відразу кількох міністерств. Його реалізовують разом із дружиною президента Оленою Зеленською та телеведучою Марією Єфросиніною, Міністерством соціальної політики, Міністерством внутрішніх справ та Нацполіцією, Міністерством охорони здоров’я, Міністерством юстиції, Міністерством освіти та науки, Урядовим контакт-центром. Лінія працює зараз у тестовому режимі.



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!