В Україні створили онлайн-мапу, де позначені російські замінування

1100 0
На ній позначені місця, де вже виявлені або ймовірно знаходяться вибухонебезпечні предмети.
Фото: з відкритих джерел

Фото: з відкритих джерел

В Україні створили інтерактивну мапу потенційної мінної безпеки. На мапі позначені місця, де вже виявлені або ймовірно є вибухонебезпечні предмети, і ступінь загрози від них згідно з інформацією ДСНС. Про це повідомили на Урядовому порталі. 

«Звільнені від ворога території все ще залишаються небезпечними через велику кількість вибухонебезпечних предметів (ВНП), залишених внаслідок бойових дій. Щоб убезпечити населення від ризиків, пов’язаних із мінною небезпекою в Україні, було створено інтерактивну мапу територій, які потенційно можуть бути забруднені ВНП», – пояснили там. 

Крім того, опції мапи також дають змогу оперативно сповістити співробітників ДСНС про виявлення вибухонебезпечних предметів, викликати саперів для знешкодження небезпечних знахідок. Скористатися мапою можна за посиланням

Читайте також: Захоплення росіянами Соледара не означатиме оточення Бахмута, – аналітики 

Додамо, якщо ви виявили підозрілий предмет, фахівці радять: 

  • не підходити до нього та не чіпати;
  • відійти на безпечну відстань у 100 метрів тим же маршрутом, яким підходили;
  • обов’язково повідомити про свою знахідку за номерами 101, 102;
  • попередити про небезпеку оточуючих.

 

Нагадаємо, росія свідомо створює підґрунтя для масштабної катастрофи на півдні України. За словами президента України Володимира Зеленського, є інформація, що російські терористи замінували дамбу й агрегати Каховської гідроелектростанції.

Софіко Векуа

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!