В Україні запустили онлайн-сервіс про звітність держпідприємств

1150 0
На сайті можна знайти звітність 3,5 тисяч державних компаній.
ілюстративне фото: sud.ua

ілюстративне фото: sud.ua

Мінекономрозвитку запустило онлайн-сервіс про звітність держпідприємств. Про це повідомляє пресслужба Мінекономіки.

Читайте також: Фонд держмайна продав недобудовані очисні споруди на Персенківці за понад 3 млн гривень

Зокрема на сайті можна знайти звітність 3,5 тисяч державних компаній. Його розробляли близько року.

«Раніше вся звітність державних підприємств була паперовою і лежала в архівах міністерств, а відтепер усі держпідприємства звітують в електронній формі і фінансові показники їхньої діяльності агрегуються на порталі ProZvit. Кожен журналіст чи експерт може зайти на портал та перевірити, чи є підприємство прибутковим та який фінансовий результат отримало за рік», — сказав заступник Міністра економічного розвитку і торгівлі України Максим Нефьодов.

Водночас урядовці зазначають, що не всі державні компанії звітують вчасно. Лише за 2018 рік фінансові звіти подало 1474 державних компаній із 3,6 тисячі всіх підприємств, що перебувають в управлінні держави.

Читайте також: В Україні вирішили, як завершити проблемні довгобуди

Нагадаємо, раніше в Україні запрацювала нова електронна послуга, що дозволяє зареєструвати товариство з обмеженою відповідальністю онлайн, яке діє на підставі модельного статуту. 

 

+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!