В Україні запустили платформу, де українці зможуть кредитувати один одного

3290 0
З 1 березня ПриватБанк разом з MasterCard запустив в Україні платформу видачі невеликих роздрібних кредитів, де українці зможуть надавати кредити один одному.

Платформа називається «Сервіс вигідних вкладень». Про це пише Watcher.

ПриватБанк виступив організатором і оператором сервісу Р2Р кредитування, а також надав кредиторам свої компетенції в пошуку позичальників, оцінці ризиків і стягнення. У банку розраховують, що нова платформа дозволить кредиторам кредитувати позичальників без посередників, отримуючи при цьому більшу прибутковість в порівнянні з депозитними ставками. При цьому позичальники зможуть отримувати доступ до недорогих кредитів.

Кредитором і позичальником в новому сервісі може виступати як фізична особа так і банки та компанії. Крім того, технологія дозволяє надати іншим фінансовим партнерам доступ до забезпечених і контрольованих по проблемності кредитних портфелів. Це, вважають в банку, дозволить багатьом фінансовим гравцям повернуться на ринок споживчого та корпоративного кредитування.

На першому етапі банк планує надати можливість скористатися сервісом клієнтам, яких навчили співробітники відділень і надалі клієнт зможе користуватися сервісом самостійно.

В банку вже ведуть переговори щодо приєднання до проекту низки українських банків і фінансових компаній. Найближчим часом буде надано можливість вкладень через сервіс в підприємства малого бізнесу, які знаходяться в одному місті чи навіть на одній вулиці з інвестором.

ПриватБанк став першим в світі банком, який реалізував технологію Р2Р кредитування в такому форматі і виступив оператором майданчика в партнерстві з MasterCard – стверджують в банку.

Опублікував Ігор Саджениця


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!