В Україні зареєстрували інноваційний препарат проти туберкульозу

976 0
Медпрепарат має допомогти пацієнтам, які мали низькі шанси на одужання через недієвість вже існуючих препаратів проти важких форм туберкульозу.
Фото: Вікторія Андрєєва/Твоє місто

Фото: Вікторія Андрєєва/Твоє місто

МОЗ України зареєструвало інноваційний лікарський засіб Претоманід. Цей препарат є дієвим проти важких форм туберкульозу. Про це повідомив на брифінгу міністр охорони здоров'я Віктор Ляшко.

Читайте також: Чи можна заразитись туберкульозом у трамваї? Репортаж із Центру легеневого здоров'я

Медпрепарат має допомогти пацієнтам, які мали низькі шанси на одужання через недієвість вже існуючих препаратів проти важких форм туберкульозу. 

«Впровадження нового протитуберкульозного препарату Претоманід в Україні ставить на крок ближче до найціннішого — збереження життя близько 1300 людей зі стійкими формами туберкульозу, а також можливості ефективно лікувати не менше 90% людей з туберкульозом відповідно до рекомендованого цільового показника ВООЗ. Це буде вагомим вкладом задля зниження рівня поширеності та смертності від лікарсько стійкого туберкульозу», – зазначила завідувачка відділу управління та протидії ТБ Центру громадського здоров’я Яна Терлеєва.

Україна є 5-ю країною в світі, яка надала дозвіл на використання Претоманіду.

ДП «Медзакупівлі України» закупило цей препарат на початку вересня 2021 року. 

Читайте також: Чи ускладнює коронавірус лікування хворих із туберкульозом

Нагадаємо, що на Львівщині різко знизилося виявлення випадків туберкульозу. Це свідчить не про те, що хворих стало менше, а про те, що вони перестали звертатися до медзакладів.

+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!