В Україні зареєстрували однодозову вакцину Johnson&Johnson від Сovid-19

2810 0
Йдеться про векторну вакцину, розроблену фірмою Janssen, якою володіє компанія Johnson & Johnson.
Фото: Shutterstock

Фото: Shutterstock

Міністерство охорони здоров’я в Україні зареєструвало вакцину Janssen (Johnson & Johnson) від Сovid-19 для екстреного медичного застосування. Йдеться про векторну вакцину, розроблену фірмою Janssen, якою володіє компанія Johnson & Johnson.

Як повідомляють у Центрі громадського здоров’я МОЗ України, вакцина містить знешкоджений аденовірус людини, у який вмонтовано ДНК, що кодує шипоподібний білок вірусу SARS-CoV-2. Потребує температури зберігання від +2 до +8 С. Для повної імунізації достатньо однієї дози.

Читайте також: Україна може безкоштовно отримати від COVAX удвічі більше доз вакцини

Її дозволила для екстреного застосування Всесвітня організація охорони здоров’я, також дозвіл на її використання дали США, Велика Британія, Європейський Союз, Швейцарія, Канада та багато інших країн.

Раніше в Україну завезли 500 доз вакцини Janssen з дотриманням порядку ввезення незареєстрованих лікарських засобів для вакцинації працівників приватної компанії, яка оплатила її вартість, організувала доставку та забезпечила дотримання температурного режиму. Співробітники цієї компанії працюють на Алясці у галузі рибальства й мали вакцинуватися сертифікованою в США вакциною для того, щоби їх пустили в цю країну.

Нагадаємо, що на кордоні з Польщею українських заробітчан щеплюватимуть від коронавірусу однодозовою вакциною Jonhson & Johnson. Вакцина є однією з найбільш затребуваних польськими пацієнтами. Для багатьох людей найважливішою перевагою є захист після першої дози. Вакцину цієї марки наразі важко отримати, оскільки виробник скоротив поставки.

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!