В Україні затвердили нові бланки внутрішніх ID-паспортів. Фото

4598 0
Кабінет міністрів України ухвалив новий зразок бланка паспорта громадянина України.
фото: ukurier.gov.ua

фото: ukurier.gov.ua

Проект постанови передбачає затвердження нового зразка бланка паспорта з безконтактним електронним носієм, внесення на бланк паспорта податкового номера платника податків або інформації про його відсутність, а також можливість внесення в безконтактний електронний носій засобів електронного цифрового підпису та відцифрованих відбитків пальців, – інформує Громадське.ua. Паспорти, отримані до набрання чинності цієї постанови, міняти не потрібно.

Внутрішні паспорти тепер видаватимуть кожному громадянину України, який досяг 14-річного віку. Паспорт буде оформлюватись на 4 роки особам, які не досягли 18 років, а всім іншим — на 10 років.

Нові паспорти громадян України матимуть вигляд пластикової картки 54 х 85,6 мм, виготовленої з багатошарового полімерного матеріалу. Вони міститимуть інформацію українською та англійською мовами. Також паспорти не міститимуть офіційні свідоцтва про реєстрацію шлюбу і його розірвання, проте кожному з подружжя будуть видавати свідоцтво про шлюб.

Нагадаємо, Президент Петро Порошенко підписав закон щодо запровадження нових пластикових внутрішніх паспортів (ID-карток), які почали видавати з жовтня 2016 року. Як у Львові відбуватиметься процес заміни звичайного паспорта на ID-картку; які переваги нових документів та де львів’яни зможуть їх оформити, розповіла Tvoemisto.tv Марта Комарницька, речниця Львівського обласного управління міграційної служби.

Опублікувала Юлія Сабадишина


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!