В Україні затвердили нові правила вступу до вишів. Що змінилося

4779 0
Зокрема, вступники складатимуть конкурсні іспити до початку прийому документів — з 1 по 10 липня.
ілюстративне фото: cherkasy24.info

ілюстративне фото: cherkasy24.info

Міністерство освіти і науки затвердило нові норми вступу на бакалаврат та магістратуру у вищих навчальних закладах на 2019 рік, повідомляє Hromadske.

Зокрема, тепер можна буде подавати сертифікати зовнішнього незалежного оцінювання 2017, 2018, 2019 років, крім оцінок з іноземних мов. Для мов будуть діяти лише сертифікати 2018 та 2019 років. Кількість заявок, які можна подати для вступу на бакалаврат, залишається незмінною: на бюджет — максимум 7 заяв на 4 спеціальності.

Читайте також: Які зміни чекають на випукників у 2019 році. Три нововведення ЗНО

Щоби абітурієнти мали можливість складати творчі конкурси в кількох університетах, дату їхнього проведення перенесли. Вступники складатимуть конкурсні іспити до початку прийому документів — з 1 по 10 липня. Реєстрація електронних кабінетів та завантаження до них документів почнеться 1 липня, а прийом заяв та документів — 10 липня. Закінчиться подання заяв о 18:00 22 липня — для тих, хто вступає лише за сертифікатами ЗНО. Ті, хто вступає на основі співбесіди, вступних іспитів або творчих конкурсів, мають подати заяви до 18:00 16 липня.

З 2019 року почне працювати механізм першочергового зарахування вступників у медичні та педагогічні виші, які готові після закінчення навчання працювати у сільській місцевості. Вступники укладатимуть угоду про відпрацювання не менш як на 3 роки в селі або селищі міського типу. Також з 2019 року буде збільшена кількість пільг для учасників бойових дій.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!