В Україні затвердили новий план боротьби з поширенням коронавірусу

2657 0
Медпрацівники або/та працівники Держприкордонслужби і надалі мають оглядати всіх, хто прибуває в Україну з-за кордону.
Фото: Уніан

Фото: Уніан

Прем’єр-міністр Денис Шмигаль затвердив новий посилений план профілактичних заходів щодо боротьби з поширенням коронавірусу. Його затвердили за підсумками засідання антикризового штабу з протидії поширенню в Україні коронавірусу. Про це йдеться на сайті «Урядового порталу».

Зокрема, Міністерству охорони здоров’я наказали розробити комунікаційний план із визначення алгоритмів дій у разі виникнення нових випадків коронавірусу, і повідомити місцеві органи влади. Також МОЗ має відпрацювати питання створення мережі центрів із контролю і профілактики захворювань.

Читайте також: Коронавірус в Україні. Як правильно користуватися антисептиком

Керівники відповідних відомств мають переглянути запаси держрезерву, чи є достатнє забезпечення засобами індивідуального захисту з урахуванням тримісячної потреби й до 11 березня визначити обсяг коштів, необхідний для поповнення резерву. Також 11 березня МОЗ та Мінфін мають подати пропозиції щодо збільшення фінансування на закупівлю лабораторними центрами МОЗ виробів медичного призначення, засобів індивідуального захисту та діагностичних матеріалів та тест-систем для визначення коронавірусу.

Окрім цього, прем’єр доручив подати інформацію про українських виробників індивідуальних засобів захисту та з’ясувати, чи можуть вони забезпечити попит населення і медзакладів на індивідуальні засоби захисту. А керівник Антимонопольного комітету України повинен забезпечити виконання закону про економічну конкуренцію і захист прав пацієнтів під час роздрібної торгівлі.

Читайте також: Чим коронавірус відрізняється від грипу. Пояснення ВООЗ

Медпрацівники або/та працівники Держприкордонслужби і надалі мають оглядати всіх, хто прибуває в Україну з-за кордону і через контрольні пункти в’їзду-виїзду з тимчасово окупованих територій Донецької та Луганської областей та АР Крим.



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!