В Україні затвердили правила подачі гарячої води

2874 0
Якщо комунальники їх порушують, споживач може вимагати перерахунку у платіжках.
ілюстративне фото: Главком

ілюстративне фото: Главком

Кабінет міністрів затвердив правила подачі споживачам гарячої води і типові договори на цю послугу. Про це повідомляє урядовий портал.

Згідно з цими правилами, гаряча вода має подаватись споживачам із температурою не нижче 50 градусів Цельсія і не вище за 75 градусів. Це стосується як колективних споживачів, так і тих, хто має індивідуальні теплові пункти. 

«Ми визначили вимоги до якості самої послуги - постачання гарячої води, а також встановили одиниці виміру за спожите. Це дозволить нашим громадянам вимагати якісні послуги, а у разі їх неотримання – мати право на перерахування вартості», – говорить прем'єр-міністр Олексій Гончарук. 

Читайте також: Кабмін скасував граничні ціни на тепло і гарячу воду – тепер тарифи можуть бути ринковими

Також визначено порядок оплати послуги та типові договори про її надання. Передбачено, що виконавець послуги забезпечує її постачання з відповідним рівнем безпеки, температури та величини тиску. Визначено і порядок обліку води, обслуговування лічильників та передачі їх показників. Окрім того, унормовано зняття контрольних показників з приладів обліку.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!