В Україні затвердили вітання «Слава Україні» серед військових та поліцейських

2084 1
У відповідь на «Слава Україні» військові та поліцейські мають відповідати «Героям слава».
ілюстративне фото: pravda.lutsk.ua

ілюстративне фото: pravda.lutsk.ua

Верховна рада України затвердила нове вітання для військовослужбовців «Слава Україні» замість «Вітаю, товариші». Про це на своїй сторінці у Facebook написав президент України Петро Порошенко.

У відповідь на «Слава Україні» військові мають відповідати «Героям слава». Такі ж зміни, згідно з законом, поширюватимуться й на Національну поліцію. Крім цього, замість звернення «товаришу», військові звертатимуться «пане» та «пані».

Читайте також: Порошенко підписав закон, який заохочує військових до служби

Додамо, що з проханням підготувати зміни до закону зі змінами вітань та звернень серед військових виступив президент. 6 вересня закон підтримали у першому читанні. Також вітання «Слава Україні» та «Героям слава» звучало на військовому параді під час святкування річниці Дня Незалежності України 24 серпня.


Читайте також:
4 Жовтня, 2018 14:44
Правда В Україні ще за козацьких часів було звернення - Пан. "Пане полковнику мій синьоокий. В полі ватри горять, вартовії не сплять
Ген розвіявся спокій на попіл "
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!