В Україні збільшать мінімальну зарплату медикам

1808 0
указ передбачає, що лікарі не можуть отримувати зарплату, меншу, ніж 20 тисяч гривень.
Фото: Freepik.com

Фото: Freepik.com

Президент України Володимир Зеленський підписав указ про збільшення мінімальних зарплат медиків. Він торкнеться як лікарів, так і медичного персоналу. Зробив він це під час виступу 18 червня, присвяченому Дню медика, – повідомляє Громадське.

За словами президента, указ передбачає, що лікарі не можуть отримувати зарплату, меншу, ніж 20 тисяч гривень. Середній медперсонал – меншу, ніж 13,5 тисячі гривень.

Читайте також: У Львівській обласній лікарні вперше зробили пересадку серця

Зеленський переконує, що ОП спільно з урядом і парламентом «зроблять все, щоб такі суми були не тільки на папері, і, щоб загальний бюджет охорони здоров'я збільшувався, а також росли тарифи програм медичних гарантій».

Також він закликає місцеву владу справедливо розділяти зарплати в медустановах, щоб не вийшло так, що «керівники лікарень отримують в місяць 100 тисяч гривень, а лікарі і медсестри – 6 тисяч».

Нагадаємо, що президент Володимир Зеленський у жовтні 2020 року обіцяв, що у 2021-му медики отримуватимуть від 20 тисяч гривень.

Читайте також: На Львівщині згорнуть половину Covid-відділень 

Наприкінці 2020 року тодішній міністр охорони здоров’я Максим Степанов наполягав на суттєвому підвищенні зарплат лікарям та медичним працівникам. Казав, що якщо цього не зробити – вони виїдуть за кордон. Згідно з даними Держстату за жовтень 2020 року, середня місячна зарплата працівників зі галузі «Охорона здоров'я та надання соціальної допомоги» в Україні склала 8 300 гривень. Це один з найменш оплачуваних видів економічної діяльності в Україні.

 



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!