Політична реклама

В Україні збільшили штрафи для водіїв-порушників

1040 0
В Україні знову збільшили штрафи за порушення ПДДР - президент підписав закон, згідно з яким на 680 грн каратимуть водіїв, які не поступилися дорогою кареті швидкої, бригаді пожежної, міліції (у разі їх пересування з мигалками) або громадському маршрутному транспорту. А також - за стоянку на смугах, виділених для тролейбусів-автобусів. До цього максимальний штраф за такі порушення становив 510 грн, тепер майже на 200 грн більше.

Як повідомляє "Сегодня" водії побоюються, що через підняття штрафів даішники почнуть зловживати поборами. "Але все ж їм буде важко довести, що водій такого автомобіля не пропустив швидку. Адже для цього треба буде зупиняти і швидку, щоб водій медичного автомобіля дав свідчення для протоколу, але ж шоферу швидкої важливіше швидше доїхати до хворого", - впевнений водій та юрист Олексій Святогор. Крім того, зараз у парламенті є ще один законопроект, який передбачає штрафувати водіїв за перевищення швидкості на 10 км/год (зараз дозволено максимум на 20 км/год).

Втім, готують для автомобілістів і хороші зміни. Зокрема, можуть скасувати пенсійний збір (3%) при продажу транспортного засобу. Віктор Янукович доручив прем'єр-міністру, МВС та Мінсоцполітики внести на розгляд такий законопроект до червня. Крім того, Кабміну доручено до квітня попрацювати над скасуванням окремої процедури зняття з обліку транспорту при його відчуженні. Тобто хочуть ввести пряму перереєстрацію з одного власника на іншого. Це може скоротити час перереєстрації до однієї години. Нові правила можуть з'явитися і для тих, хто втратив документи на авто. В такому разі, а також при перереєстрації машини у зв'язку зі зміною місця проживання, може стати необов'язковим пред'явлення правоохоронцям транспортного засобу. Також президент хоче, щоб водійські права видавали незалежно від місця реєстрації майбутнього шофера.

Переклад: "Finance.ua"

+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!