В Україні зменшать тарифи на тепло і гарячу воду для населення

1819 0
Для більшості підприємств з’являється можливість зменшити тарифи на теплоенергію, послуги з постачання теплової енергії та гарячої води.
фото: tv.ua

фото: tv.ua

Кабмін прийняв постанову, якою зобов'язав підприємства теплопостачання знизити у тарифах витрати на придбання природного газу. Постанову ухвалили на засіданні уряду вчора, 10 червня. Про це повідомляє пресслужба Мінрегіону.

«Оскільки ціна природного газу у кожному з місяців опалювального сезону 2020-2021 рр. буде змінюватися згідно з ринком, тарифи слід переглянути до початку опалювального сезону. Важливо визначити розмір витрат на придбання природного газу, бо він складає 80-85% в структурі тарифу. Для населення тарифи на тепло та гарячу воду зменшаться», – каже заступниця міністра розвитку громад та територій Наталія Хоцянівська. 

Читайте також: Як у Львові подати показники за воду, газ і світло, не виходячи з дому. Інструкція

У Мінрегіоні додали, що зміни, запропоновані постановою Кабміну, дозволяють підприємствам ТКЕ планувати витрати на придбання природного газу (для включення їх до складу тарифів) на рівні середньої ціни природного газу, що склалася за минулий опалювальний сезон.

Також для більшості підприємств ТКЕ з’являється можливість зменшити тарифи на теплову енергію, послуги з постачання теплової енергії та гарячої води, оскільки такі тарифи включали раніше витрати на придбання природного газу вищі від середньої ціни газу минулого опалювального сезону.



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!