В Україні зменшилось виробництво електроенергії, дефіцит суттєвий, – «Укренерго»

962 0
Енергосистема вже пережила 12 ракетних атак ворога та 14 ударів дронів по енергооб’єктах.
Енергетична система. Фото: з відкритих джерел

Енергетична система. Фото: з відкритих джерел

Через аварійний ремонт на одній із теплових електростанцій в Україні зменшився обсяг виробництва електроенергії. У системі – суттєвий дефіцит потужності. Про це повідомили в «Укренерго». 

«Споживання електроенергії: на рівні вчорашнього дня. Виведений в аварійний ремонт один з блоків на тепловій електростанції, що зменшило загальні обсяги виробництва електроенергії. Дефіцит потужності залишається суттєвим», – пояснили в «Укренерго».

Читайте також: Ситуація на фронті зайшла в глухий кут, – британська розвідка

Через зменшення загального виробництва електроенергії до всіх обленерго доведені знижені ліміти споживання на всю добу. Перевищення лімітів призводить до ризиків створення аварійних ситуацій в енергосистемі. В «Укренерго» додають, що енергосистема України вже пережила 12 ракетних атак ворога та 14 ударів дронів по енергооб’єктах. 

Нагадаємо, у Києві сьогодні – планові відключення світла. За словами генерального директора YASNO Сергія Коваленка, ліміт на електроенергію сьогодні забезпечить потребу Києва у світлі на 63%. Ознайомитись з графіком відключень можна за посиланням.  У Львові та області також діє графік погодинних відключень. НЕК «Укренерго» встановила для Львівщини ліміт, який становить орієнтовно половину від потреби області.

Софіко Векуа

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!