В Україні змінять формулу розрахунку виплат для тих, хто вийшов на пенсію до 2010 року

3410 0
У новій формулі збільшать роль трудового стажу.
Фото: УНІАН

Фото: УНІАН

Кабінет міністрів змінить формулу розрахунку соцвиплат тим пенсіонерам, якій вийшли на пенсію до 2010 року. Про це йдеться на сайті Кабміну.

Читайте також: В Україні змінили правила отримання субсидій. Деталі

У новій формулі збільшать роль трудового стажу у розрахунку розміру пенсійної виплати. Відповідні зміни лише напрацьовують у Кабміні та презентують найближчим часом.

«Ми працюємо над подальшим вдосконаленням пенсійної системи. Зокрема, ми плануємо внести певні корективи у формулу розрахунку пенсій, де можливо збільшити "вартість" саме трудового стажу для людей, які вийшли на пенсію до 2010 року», – сказав віце-прем’єр-міністр України Павло Розенко.

Він також зазначив, що виступає проти того, аби відкласти підвищення пенсій на період після виборів. Зокрема, виплату одноразової допомоги тим пенсіонерам, які отримують менше мінімальної пенсії.

Читайте також: В Україні зросли пенсії. Основні розрахунки

Нагадаємо, що у березні-квітні пенсіонери, які отримують мінімальну та менше мінімальної пенсію, отримають по 2,4 тис. грн доплати з коштів, які отримали з розмитнення авто на єврономерах.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!