В Україні змінять правила дорожнього руху: 5 нововведень

14134 1
Президент підписав закон, який передбачає зміни до Правил дорожнього руху та деякі нові повноваження патрульної поліції. Пропонуємо вам тезовий виклад цих нововведень.
фото: portal.lviv.ua, excl.com.ua, lb.ua

фото: portal.lviv.ua, excl.com.ua, lb.ua

Згідно з документом:

1. Повну відповідальність за порушення несуть власники автомобільного транспорту, при цьому вилучення прав у водіїв буде можливо тільки за рішенням суду.

Читайте також: На дорогах знову працюватиме відеореєстратор

2. Розгляд справи про порушення ПДР може відбуватися і без особистої присутності водія, головним є наявність фото- і відеодоказів порушення. Якщо власник транспортного засобу висловить бажання, то у нього буде можливість отримати інформацію про фіксації порушення ПДР на мобільний телефон або електронну пошту.

3. Сплатити офіційний штраф можна буде прямо на місці за допомогою безготівкових коштів розрахунку, які будуть мати при собі поліцейські;

4. Якщо автомобіль зареєстрований за межами України і не підлягає державній реєстрації в межах нашої країни, то адміністративну відповідальність несе особа, яка ввезла транспортний засіб в Україну;

Читайте також: Шість нововведень про штрафи для водіїв

5. Закон скасовує, так звану, вилку штрафів за порушення правил дорожнього руху, залишаючи при цьому мінімальну, раніше встановлену суму, санкцій, а також встановлюються штрафні бали – 150 балів на рік для одного водія, які будуть зніматися у разі порушень правил дорожнього руху, зафіксованих в автоматичному режимі.

Джерело: kermo.info

Опублікувала Юлія Сабадишина


Читайте також:
5 Жовтня, 2015 08:44
Гость Наложение штрафа на собственника - это полный беспредел.
Это то-же, что садить в тюрьму собственника шоколадной фабрики за то, что кто-то умер от диабета.
Давайте наложим штраф на производителя конфет и все магазины за то, что они вызывают ожирение.
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!