В Україні змінять вимоги до проектування готелів

1814 0
Проектантам залишать можливість проектувати в готелях інші приміщення, якщо вони передбаченні завданням на проектування.
Ілюстративне фото: nadia-tour.com

Ілюстративне фото: nadia-tour.com

Мінрегіон розробляє нові Державні будівельні норми, за якими телефонні автомати, абонентські скриньки та театральні кіоски стануть не обов’язковими у готелях. Про це на своїй сторінці у Facebook написав заступник міністра регіонального розвитку Лев Парцхаладзе.

Читайте також: Нові ДБН про безбар'єрний простір запрацюють із 1 квітня

«Ще декілька десятків років тому це дійсно було зручно та актуально. Але не зараз. Хоча норма щодо обов’язкового проектування цих неактуальних у наш час приміщень у складі готелів ще залишилась прописаною в ДБН», – вважає Лев Парцхаладзе.

У міністерстві планують прибрати цю застарілу вимогу, натомість залишать можливість проектувати в готелях різні об’єкти обслуговування, якщо вони передбачені завданням на проектування. Йдеться про магазини, перукарні, хімчистки тощо.

Читайте також: В Україні дозволили використовувати світловоди

Зміни до ДБН В.2.2-20-2008 «Будинки і споруди. Готелі» розробляють у ПАТ КиївЗНДІЕП. Вони вже затверджені та найближчим часом мають бути опубліковані.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!