В Україні змінили показники, які визначатимуть поділ на Covid-зони

3033 0
Послаблення для червоного, помаранчевого та жовтого рівнів переглядатимуть не раніше, як за 14 днів.
Фото: freepik

Фото: freepik

МОЗ скоротило кількість критеріїв, за якими визначатимуть, до якої зони за рівнем Covid-небезпеки віднести область. Про це повідомив міністр охорони здоров’я сьогодні, 12 серпня.

Читайте також: На Львівщині більше почали хворіти на двобічне запалення легень

Зокрема державна комісія з питань ТЕБ і НС враховуватиме три показники: заповненість лікарень, рівень тестувань та кількість нових хворих за 14 днів.

Якщо заповненість ліжок упродовж 5 днів буде вищою за 50%, то всю область переведуть у помаранчевий рівень небезпеки. Якщо вище 75% – у червоний.

Середній рівень ПЛР та ІФА-тестувань у області має упродовж семи днів становити не менше 24 на 100 тисяч населення. У Львові та області становить 104,02.

Показник нових хворих за останні 14 днів не має перевищувати 40 на 100 тисяч населення. Львів уже другий тиждень поспіль залишається у помаранчевій зоні.

Додамо, що тепер державна комісія з питань ТЕБ і НС засідатиме кожні сім днів, де прийматиме рішення, яку область до якої зони Cоvid-небезпеки віднести. Послаблення для червоного, помаранчевого та жовтого рівнів переглядатимуть не раніше, як за 14 днів. Максим Степанов каже, що це пов’язано з інкубаційним періодом коронавірусу, що триває 14 днів.

Читайте також: Друга хвиля. Які ще лікарні розгортають для хворих з Covid-19 на Львівщині

Нагадаємо, що Львівщина лідирує серед областей за кількістю хворих, а також у області лікарні, де лікують хворих на коронавірус, заповнені на 52,81%. Тож на Львівщині почали розгортати лікарні другої хвилі. Після запуску лікарень «другої хвилі» медзаклади області зможуть прийняти до 3,5 тисяч пацієнтів. 

Вікторія Ейсмунт


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!