В Україні змінили правила для вивезення тварин за кордон

2329 0
З 1 червня вивезти тварину за кордон можна буде лише за новою формою її паспорта.
ілюстративне фото

ілюстративне фото

З 1 червня вивезти тварину за кордон можна буде лише за новою формою її паспорта. Відповідні зміни внесені до Наказу Міністерства аграрної політики та продовольства України, повідомляє прес-служба Держпродспоживслужби.

Видача ветеринарно-санітарного паспорта на тварину входить до переліку платних адміністративних послуг, які надає Держпродспоживслужба, органи та установи, що належать до сфери її управління, зокрема державні установи ветеринарної медицини, зокрема державні лікарні ветеринарної медицини (району, міста, області). Розмір оплати – 51 гривня 29 копійок. Ветеринарно-санітарний паспорт на тварину дійсний до моменту її смерті.

Читайте також: Покажіть своєму котику Париж. Як подорожувати до ЄС із тваринами

Паспорт не видадуть, якщо:

  • не дотримані ветеринарно-санітарні заходи, передбачені законодавством; є ускладнення епізоотичної ситуації на відповідній території;
  • неможливо безпосереднього оглянути тварину;
  • нема необхідної ветеринарної обробки тварин, їх карантинування, відповідних досліджень та/або експертного висновку.

Детальніше з правилами заповнення паспорта тварини можна ознайомитися за посиланням.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!