В Україні змінили правила оплати за тепло для будинків без лічильників

2803 0
Українці, які проживають в будинках без лічильників тепла, отримуватимуть платіжки за опалення на основі середніх в місті нарахувань у будинках з лічильниками. Це середнє нарахування забезпечить об’єктивність платіжки.
Фото: УНІАН

Фото: УНІАН

Усунення різниці у розрахунку вартості тепла для будинків із лічильниками та тих, де їх немає, дозволить уникнути махінацій із формулами обчислення для платіжки. Про це в ході засідання Кабінету Міністрів України заявив Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман, - інформує Урядовий портал.

Читайте також: Як зробити оселю теплішою. 7 порад

Також прем'єр-міністр наголосив, що Уряд не встановлює тарифи на житлово-комунальні послуги - вони формуються на місцях. Місцеві підприємства визначають питомі витрати, що закладають у формування тарифів, самостійно.

Водночас, Кабмін встановив, що в Україні лічильники встановлені у 61% будинків. Павло Розенко, віце-прем’єр-міністр України, назвав ситуацію незадовільною, адже це спричиняє численні випадки шахрайства. «Лічильники тепла мають бути встановлені у кожному будинку, а у перспективі – у кожній квартирі. Люди повинні розраховуватися за фактом надання послуг», - зазначив прем’єр-міністр.

Читайте також: Сім простих порад, як економити на «комуналці». Інфографіка  

Нагадаємо, львів'яни мають право платити 50% нарахованої суми протягом опалювального періоду й виплачувати решту щомісяця рівними частинами в міжопалювальний сезон - читати інструкцію

Опублікувала Людмила Рубцова


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!