В Україні змінили правила отримання субсидій. Деталі

2320 0
Пільги скасовуватимуть за заборгованість з оплати компослуг.
Фото: persha.kr.ua

Фото: persha.kr.ua

Уряд ухвалив постанову, в якій ідеться про можливість скасування субсидії у разі заборгованості за оплату комунальних послуг на понад місяць. Про це повідомляє Громадське.

Читайте також: Як отримати субсидію готівкою. Інструкція

Так, пільгу можна втратити, якщо заборгованість сягнула 340 гривень. Раніше субсидію скасовували у випадку, коли заборгованість не була погашена протягом двох місяців. В уряді зазначають, що норма не буде діяти, якщо заборгованість виникла з вини держави, що перерахувала субсидію із запізненням.

Читайте також: Пенсіонери отримуватимуть гроші за субсидію разом із пенсіями

Нагадаємо, учора, 6 лютого, Кабмін затвердив постанову про виплату субсидій готівкою частині субсидіантів вже з березня. Таким чином, в Україні до травня працюватимуть два механізми монетизації субсидії.

Процем монетизації відбуватиметься у три етапи – перший стартував з 1 січня і стосується тих, хто вперше звернувся по пільгу. Загалом завершити перехід на монетизацію планують до жовтня 2019 року.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!