В Україні змінюються рахунки для сплати Єдиного соціального внеску

5537 0
Кошти, які сплачуватимуться на старі рахунки, не будуть зараховуватись.
ілюстративне фото: з відкритих джерел

ілюстративне фото: з відкритих джерел

Із 2 травня в Україні вступають у дію нові рахунки для сплати Єдиного соціального внеску (ЄСВ) у зв’язку з реорганізацією територіальних органів ДФС, які відкриті на балансі центрального апарату Казначейства. Про це повідомляє прес-служба Державної фіскальної служби у Львівській області.

Починаючи з 2 травня, кошти, які сплачуватимуться на старі рахунки із зарахування ЄСВ, не будуть зараховуватись, а повертатимуться платникам як нез’ясовані надходження.

Читайте також: Що потрібно знати перед тим, як взяти кредит. Поради Нацбанку

Дізнатися нові рахунки можна за посиланням, або ж звернувшись до Державної фіскальної служби.

Єдиний соціальний внесок — обов'язковий платіж до системи загальнообов'язкового державного соціального страхування, який діє в Україні з 1 січня 2011 року та замінив собою чотири окремі відрахування: до Пенсійного фонду; до фондів страхування на випадок безробіття; із тимчасової втрати працездатності; від нещасних випадків на виробництві. Платниками єдиного внеску є роботодавці; фізичні особи-підприємці; особи, які забезпечують себе роботою самостійно — займаються незалежною професійною діяльністю; особи, які працюють на виборних посадах; військовослужбовці та інші категорії платників податків.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!