Невдовзі зніматимуть повнометражний фільм за романом Кокотюхи

2182 0
На початку 2016 року почнеться підготовчий процес до зйомок повнометражного українського фільму, що стане екранізацією роману Андрія Кокотюхи «Червоний». Режисером буде Ахтем Сеітаблаєв («Хайтарма»).
фото: ipress.ua, gazeta.dt.ua, booklya.com.ua

фото: ipress.ua, gazeta.dt.ua, booklya.com.ua

Крім зйомок повнометражної стрічки передбачено виробництво також телевізійного формату. За словами письменника Андрія Кокотюхи, сьогодні у нього вже чотири пропозиції про екранізацію його романів. Зокрема переговори веде режисер Анатолій Матешко. «Відверто кажучи, рівень більшості сценаристів зараз не високий. А в українській сучасній літературі якраз з'явилося чимало хороших творів, які хочеться і можна екранізувати», – говорить Матешко.

Читайте також: Сім тез Андрія Кокотюхи про ретро-Львів та дитячу книжку в Україні

Сам Андрій Кокотюха вважає причинами своєї затребуваності те, що раніше в Україні знімалося знеособлене кіно, а дія його романів відбувається у конкретних містах: «Із сучасних російсько-українських серіалів було незрозуміло, в якому місті відбувається дія. Позначаються тільки Москва або Санкт-Петербург. А глядачеві потрібні впізнавані та чіткі місця і обставини. У голлівудському кіно немає абстрактної поліції, це обов'язково копи з Майамі або Нью-Йорка, і між ними є різниця».

Читайте також: Кокотюха видасть детектив про адвоката з Личаківської

Режисером фільму буде Ахтем Сеітаблаєв – режисер і виконавець головної ролі у першому кримськотатарському повноформатному художньому фільмі «Хайтарма», а також ведучий військово-патріотичного ток-шоу «Хоробрі серця» на телеканалі «1+1».

Джерело: ТелеКритика


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!