В Україні знову дозволили дві вакцини, які нещодавно заборонили

2656 0
У МОЗ України заявили, що смерть у Тернопільській області не пов’язана з імунізацією.
фото: mamatato.com

фото: mamatato.com

Державна служба з лікарських засобів та контролю за наркотиками скасувала рішення про тимчасове вилучення вакцини Імовакс Поліо та вакцини для профілактики дифтерії, правця та кашлюку. Про це йдеться на офіційній сторінці Міністерства охорони здоров’я у Facebook.

Як зазначено у повідомленні, регіональна група оперативного реагування зробила розслідування цього летального випадку, який якраз збігався у часі із проведенням імунізації. У результаті вони з’ясували, що смерть дитини не пов’язана зі застосуванням вакцини.

Читайте також: Найчастіші запитання про підписання декларацій з лікарями. МОЗ відповідає

«Експерти Держлікслужби не мали жодних фактів щодо того, що смерть дитини може бути пов`язана із застосуванням вакцини, тож видане розпорядження є необґрунтованим», – повідомляють у МОЗ.

У лютому 2018 року Держлікслужба видала, а згодом скасувала розпорядження про тимчасову заборону вакцин БЦЖ. Аналогічна ситуація сталася у травні з вакциною проти Гепатиту В.

Нагадаємо, що 4 травня Держлікслужба заборонила дві вакцини Імовакс Поліо та вакцини для профілактики дифтерії, правця та кашлюку через летальний випадок застосування однієї з вакцин у Тернопільській області.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!