Політична реклама

В Україні знову хочуть відмінити літній та зимовий час

1833 0
Міністерство економічного розвитку і торгівлі України пропонує відмовитися від переведення годинників на літній і зимовий час.

Відповідний проект закону розміщений на сайті відомства, пише Zaxid.ned із посиланням на УНН.

“На сьогодні введено такий порядок обчислення часу на території України: час другого часового поясу (київський час) з переведенням щорічно годинникової стрілки в останню неділю березня о 3.00 (ранку) на 1 годину вперед і в останню неділю жовтня о 4.00 (ранку) на 1 годину назад. Проектом закону на території України запроваджується час другого часового поясу (київський час) без щорічного переведення годинникової стрілки ”, - йдеться в законопроекті.

“Встановлення такого порядку обчислення часу спрямована на забезпечення поліпшення стану здоров’я громадян, підвищення працездатності населення, зменшення кількості аварій”, — підкреслюється в законопроекті.

У документі передбачається вступ в силу даного порядку 1 березня 2013 року.

У разі прийняття законопроекту чинний нині зимовий час стане постійним.

Нагадаємо, перехід на зимовий та літній час відбувається відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 13 травня 1996 року №509 "Про порядок обчислення часу на території України".

20 вересня  2011 року Верховна Рада ухвалила рішення про скасування переходу на зимовий час. Однак таке рішення було скасоване.

Як повідомлялося, Кабінет Міністрів запропонував Верховній Раді скасувати перехід на літній час з 2013 року. Про це сказано в законопроекті № 10125, зареєстрованому в парламенті 27 лютого 2012 року.

У вересні 2011 року Верховна Рада, слідом за Росією та Білоруссю, скасувала переведення годинників на зимовий час, що викликало масові невдоволення, особливо в Західній Україні, де сонце вставало б значно пізніше.

Тому 18 жовтня Рада повернула Україні зимовий час. Стрілки годинника було переведено 30 жовтня.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!