Політична реклама

В Україні знизилися продажі легкових авто

1326 0
У вересні кількість проданих легкових автомобілів була нижчою, ніж у березні.

Про це повідомляють аналітики сайту приватних оголошень Slando.

З квітня на Slando продавалося більш як 5 тисяч вживаних автомобілів у місяць, що складало більше 15% від всіх виставлених на продаж легкових машин. Проте у серпні і вересні показники почали знижуватись.

У результаті цього кількість угод продажу впала нижче березневого показника цього року, коли через погодні аномалії покупці часто відкладали купівлю авто.

Однією з причин такого явища може бути введення утилізаційного збору, котрий почав діяти з 1 вересня. Новий збір суттєво підняв ціни на нові та вживані авто. Таким чином, покупці намагались купити авто до введення нового податку, або ж відклали купівлю машини на майбутнє.

Нагадаємо, найпопулярнішими моделями на вторинному ринку України є: DaewooLanos/Sens (2,95% від загального числа автомобілів), ВАЗ 2101 (1,75%), ВАЗ 2106 (1,43%), AudiA6 (1,31%) та Chevrolet Aveo (1,30%).

Портрет типового авто на вторинному ринку виглядає так: седан, 14 років, з механікою, на бензині та коштує 76,5 тис. грн. 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!