В Україні зросли штрафи для роботодавців

2187 0
Максимальний штраф сягне понад 470 тисяч гривень.
Фото: freejojo.com

Фото: freejojo.com

В Україні із початку січня зросли штрафні санкції для роботодавців за порушення трудового законодавства. Про це повідомляє Вісник державної фіскальної служби.

Зростання штрафів пов’язане зі збільшенням мінімальної зарплати, що зараз становить 4723 гривні.

Читайте також: В уряді пропонують узаконити роботу з дому та гнучкий графік

За кожного неоформленого за трудовим договором працівника, а також за працівника, який працює повний робочий день, а оформлений на неповний, доведеться сплатити штраф у розмірі 141 тис. 690 грн. Стільки ж може коштувати несплата єдиного соціального внеску.

Затримка зарплати та інших виплат на понад 1 місяць тягне за собою штраф у розмірі 14 тис. 169 грн, а недотримання мінімальних державних гарантій в оплаті праці – 47 тис. 230 грн.

Такий же штраф чекає на роботодавців, які не збережуть робоче місце за працівниками, яких мобілізували, призвали чи які проходять альтернативну службу.

Читайте також: В Україні працюватимуть за 7 видами трудових договорів. Що це означає

Штраф за недопущення перевірки на дотримання законодавства про працю становитиме 14 тис. 169 грн, за порушення інших вимог трудового законодавства – 4 тис. 723 грн.

Найбільший штраф – 472 тис. 300 грн – доведеться сплатити за вчинення перешкод при проведенні перевірки щодо виявлення порушень законодавства про працю.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!