В Україні зростуть штрафи за порушення правил пожежної безпеки

1095 0
Документ має посилити захист довкілля та запобігти пожежам у природних системах.
фото: дебет кредит

фото: дебет кредит

В Україні посилять відповідальність за порушення вимог пожежної безпеки. Відповідний закон підписав президент України Володимир Зеленський, – передає пресслужба ОП.

«Документ спрямований на посилення захисту довкілля, запобігання пожежам у природних екосистемах, підвищення ефективності управління та контролю у цій галузі, посилення адміністративної відповідальності за порушення правил пожежної безпеки», – йдеться в повідомленні.

Читайте також: В Україні унормують вимоги до пожежної безпеки в багатоповерхівках

Так, зростають розміри штрафів за:

  • порушення правил пожежної безпеки на залізничному, морському і річковому транспорті;
  • порушення вимог пожежної безпеки та використання пожежної техніки і засобів пожежогасіння не за призначенням;
  • початок роботи новоутворених підприємств без зареєстрованої декларації відповідності матеріально-технічної бази вимогам законодавства у галузі пожежної безпеки.

 

Крім того, збільшують штрафи за невиконання законних вимог представників центрального органу виконавчої влади з питань цивільного захисту та контролю за станом захисту територій від надзвичайних ситуацій природного та техногенного характеру.

Закон має допомогти виконати ефективні та системні заходи щодо захисту природних екосистем від пожеж, підвищити ефективність державного контролю, посилити відповідальність у цій сфері, що б мінімізувало кількість та масштаби пожеж.

 



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!