В Україні зростуть штрафи за паркування на місцях для інвалідів

2222 0
Президент Петро Порошенко підписав Закон, який посилює соціальний захист інвалідів в Україні.
фото: www.autocentre.uа

фото: www.autocentre.uа

Президент Петро Порошенко підписав Закон України № 2109-VIII «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо посилення відповідальності за паркування, зупинку, стоянку транспортних засобів на місцях, призначених для осіб з інвалідністю».

Читайте також: Місто, недружнє до водіїв. Чому у Львові їздять не за правилами, а як вийде

Документом вдосконалюється порядок забезпечення інвалідів місцями для паркування їхніх транспортних засобів або транспортних засобів, що здійснюють перевезення інвалідів та дітей-інвалідів. Також законом посилюється адміністративна відповідальність за порушення встановлених Законом України «Про основи соціальної захищеності інвалідів в Україні» пільг для зазначених осіб.

Зокрема, закон передбачає підвищення розміру штрафів за зупинку чи стоянку, паркування транспортних засобів на місцях, призначених для безоплатного користування особами з інвалідністю чи особами, які їх перевозять. Збільшується відповідальність і за необлаштування на спеціально обладнаних чи відведених майданчиках для паркування місць для інвалідів. Закон набирає чинності через три місяці з дня його опублікування.

Читайте також: Батьківство у Львові як форма інвалідності

Нагадаємо, 22-го червня Верховна Рада ухвалила закон. Відповідно до документа, штраф за таке правопорушення становитиме від 60 до 100 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (1020 - 1700 гривень). Такий самий штраф загрожуватиме суб'єктам господарювання за необлаштування місць для інвалідів на паркувальному майданчику або на тротуарах. Автомобілі, що займають місця для інвалідів, дозволено евакуювати.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!