Політична реклама

В Україні зростуть ціни на штукатурні та фарбувальні матеріали

1904 0
Верховна Рада з 1 січня 2013 року підвищила ставки ввізного мита приблизно на 100 товарних позицій до максимально можливого рівня, обумовленого Україною зі Світовою організацією торгівлі (СОТ).

Як передають "Коментарі", посилаючись на «Інтерфакс-Україна», за ухвалення в цілому відповідного проекту поправок до закону «Про Митний тариф України» (№ 9241-д), авторами якого є депутати від Партії регіонів Віталій Хомутинник, Андрій Пінчук, Василь Горбаль та Олег Царьов, проголосували у вівторок 264 депутати.

Документом передбачено підвищення ставок ввізного мита на продукти органічної і неорганічної хімії (групи 28, 29), штукатурні матеріали, вапно, цемент (група 25), барвники, пігменти, фарбувальні матеріали, замазки, лаки (група 32) та інші товари.

Як зазначив під час виступу в парламенті Хомутинник, підвищення ставок може принести в бюджет країни додатково 500 млн  грн.

Тим часом початкова редакція законопроекту передбачала підвищення ставок більш ніж на 500 товарних позицій, що, за розрахунками авторів документа, мало  щорічно приносити додаткові 2 млрд  грн до бюджету.

Зокрема, до другого читання депутати відмовилися від підвищення мита на продтовари (група 1-24), пластмаси, полімерні матеріали та вироби з них, хімічна продукція (групи 38, 39), а також обладнання та їх частини (групи 84, 85) .

 Україна планує підвищити максимальні ставки митних зборів на 350 видів товарів для Світової організації торгівлі. Згідно з документом, відправленим у міністерства торгівлі країн-членів СОТ, Україна готова «вступити в переговори і консультації» з членами СОТ і просить відповісти до 12 грудня.

Кожен з 157 членів СОТ має право підвищити або знизити тарифи в межах узгоджених граничних рівнів. Деякі країни провели переговори про незначні або технічних змінах тарифів.

Разом з тим, СОТ «вкрай негативно» відреагувала на плани України.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!