В Україні з’являться сучасні європейські в’язниці

2754 3
Керівництво Міністерства юстиції України інспектує слідчі ізолятори, щоб у майбутньому році скоротити їх кількість. Це допоможе заощадити кошти держбюджету та спрямувати фінанси на створення в'язниць за європейським зразком.
фото: andreynikiforov.livejournal.com, www.istpravda.com.ua, incognita.day.kiev.ua

фото: andreynikiforov.livejournal.com, www.istpravda.com.ua, incognita.day.kiev.ua

Про це розповів міністр юстиції України Павло Петренко. Він звернув увагу, що, наприклад, у Чернівцях біля СІЗО знаходиться школа, вікна якої виходять на ізолятор. "Я дав доручення, щоб до кінця року це СІЗО було закрито, тому що в центрі міста не може бути такої установи", - сказав міністр.

Він також поінформував, що Мін'юст почав аудит тих пенітенціарних установ, які можна закрити. "Я розпорядився, щоб ми до кінця року провели аудит всієї системи. Наша система розрахована на 250 тисяч ув'язнених. Зараз у цих установах знаходиться близько 68 тисяч. Це пов'язано з гуманізацією законодавства", - пояснив глава відомства.

За його словами, зараз деякі в'язниці фактично напівпорожні, а на їх утримання витрачаються великі гроші з бюджету держави. Говорячи про проблему Лук'янівського СІЗО, яке знаходиться в центрі Києва, міністр розповів про ідею консервації подібних установ.

"Моя позиція: необхідно такі установи консервувати, майданчик виставляти на публічний конкурс. Охочих будувати в центрі міста буде багато, через публічний конкурс ми отримаємо кошти від інвестора. За рахунок отриманих коштів, щоб це не було з державного бюджету, будемо будувати сучасні європейські в'язниці", - розповів міністр юстиції. При цьому він додав: "Думаю, що це питання наступного року. А в цьому році необхідно зробити повну інвентаризацію".

Джерело: Українська правда


Читайте також:
12 Червня, 2015 08:40
Николай Я сейчас лопну от гордости и счастья за наши "пенітенціарні установи". Как давно я этого ждал, ночи не спал! Дебилизм!
12 Червня, 2015 08:26
Олександр Для України зараз це найактуальніше питання.
Це в журналістів роботи більше немає, що вони такі теми піднімають?
12 Червня, 2015 08:15
Николай Вся Украина превратилась в тюрьму.
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!