Політична реклама

В Україні з'явилась перша електрозаправка

1444 0
29 жовтня у Києві відкрився перший в Україні пункт підзарядки електромобілів. Користуватися єдиним пунктом підзарядки електромобілів можна буде безкоштовно.

Про це пише ТВі, посилаючись на колонку власника концерну "Галнафтогаз" (бренд "ОККО") Віталія Антонова у Forbes.ua.

Користуватися електрозаправкою, яка розташувалася на заправному комплексі на вулиці Героїв Сталінграда, 1а, можна буде безкоштовно.

"У скептиків виникне питання: "Навіщо?". Адже в Україні і електромобілів-то набереться, дай боже, пара десятків, і коштують такі "є-мобілі" набагато дорожче за звичайні. Але ми не повинні жити виключно сьогоднішнім днем", – впевнений "бензиновий магнат".

На його думку, нова заправка, яку відкрила мережа «ОККО» стане першим кроком для виходу із замкнутого кола, коли електромобілів в Україні немає, бо немає відповідної інфраструктури, а інфраструктури немає, тому що немає електрокарів.

У тому що така техніка скоро не буде рідкістю в Україні, Антонов упевнений, виходячи з швидкозростаючого попиту на електромобілі в Європі, де продажі минулого року зросли вдесятеро.

Нагадаємо, в серпні "АвтоВАЗ" приступив до виробництва першої партії електромобілів El Lada. Машина буде здатна розганятися до 130 км/год, запас ходу - 150 км, підзарядка від побутової мережі - вісім годин. 

В Україні електромобілі вже можна придбати в офіційного дистриб’ютора Bio Automotive Co. Їхня вартість становить понад $10 тис

"У Львові такі електрозаправки можуть з'явитись в найближчі кілька років, якщо кількість електромобілів збільшиться і у Львові буде потреба відкрити такі заправні странції, - зазначив в коментарі "Твоєму місту" прес-секретар "Галнафтогазу" Олесь Пограничний.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!