В Україні з'явилося нове державне свято

3788 0
Законопроєкт № 5864 підтримали 257 нардепів.
Фото: Слово і Діло

Фото: Слово і Діло

В Україні 28 липня відзначатимуть День Української державності. Відповідний законопроєкт № 5864 підтримали 257 нардепів. Про це повідомила пресслужба Верховної Ради.

«Це рішення сприятиме утвердженню спадкоємності понад тисячолітньої історії українського державотворення. Воно стане чинником опору ворожим наративам росії про Україну як «фейкову державу». Ми повинні відвойовувати кожен сантиметр своєї історії, розчищати наше історичне коріння. Адже ми – самодостатня нація», – сказав голова українського парламенту Руслан Стефанчук.

Читайте також: Як у Львові відзначатимуть день захисту дітей. Повний перелік заходів

Зазначимо, що цей законопроєкт є продовженням указу президента «Про День Української Державності», який був підписаний Володимиром Зеленським під час святкування 30-ї річниці Незалежності України.

Скільки українці відпочиватимуть у червні, читайте у матеріалі.


 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!