В Україні з’явилися в обігу пам’ятні монети «Щедрик». Фото, відео

2913 0
Національний банк України ввів в обіг дві пам’ятні монети «Щедрик (до 100-річчя першого хорового виконання твору Миколи Леонтовича)» номіналом 5 гривень з нейзильберу та 20 гривень зі срібла.
фото: www.youtube.com, molode.com.ua, www.bank.gov.ua

фото: www.youtube.com, molode.com.ua, www.bank.gov.ua

У Національному банку України відбулася презентація пам’ятних монет, уведених в обіг у новому 2016 році. Монети «Щедрик» продовжують серію «Українська спадщина» та присвячені 100-річчю першого виконання твору українського композитора-новатора, майстра хорової мініатюри, автора близько двохсот обробок народних пісень Миколи Леонтовича – «Щедрик» хором Київського університету.

На аверсі монети з нейзильберу на матовому тлі розміщено рельєфне зображення ластівки на фоні нотних рядків, на реверсі – групу колядників, які співають, один із них тримає різдвяну зірку, над якою написи – «Щедрик, щедрик, щедрівочка».

Срібна монета оздоблена блакитним дорогоцінним камінчиком (кубічний оксид цирконію діаметром 2,0 мм) та різнокольоровим голографічним зображенням. Срібна монета (з футляром) коштує 1 370 гривень, монета з нейзильберу – 38 гривень. Тираж монет – 3 000 та 50 000 відповідно.

Читайте також: У мережі з’явився раритетний запис українського «Щедрика»

Опублікувала Юлія Сабадишина


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!