В Україні з’явиться міністерство IT. Три факти

2186 0
У рамках реформ для IT-галузі в Україні влада пропонує створити міністерство, яке буде центральним органом виконавчої влади для цієї галузі.
фото: fishki.net, comments.ua, tech.onliner.by

фото: fishki.net, comments.ua, tech.onliner.by

Такий пункт містився в коаліційній угоді парламенту VIII скликання (п.6 ІХ розділу угоди). Народний депутат Олександр Данченко, глава парламентського комітету з IT, представив деталі про створення такого відомства в Плані реформ для галузі ІКТ (інформаційно-комунікаційних технологій).

1. У рамках реформи ІКТ передбачається створення галузевого центрального органу виконавчої влади у складі Кабміну. Зараз питаннями галузі ІКТ займаються відразу кілька органів – Держспецзв’язку, Держагентство з електронного урядування, Мінінфраструктури і т.д. Планується, що новостворене міністерство консолідує в собі ці функції.

Читайте також: 5 фактів, завдяки яким Львів став ІТ-столицею України

2. До його повноважень передбачається віднести:

- розвиток інформаційного суспільства (інформатизація, e-government, дистанційна освіта, телемедицина);

- розвиток інформаційної інфраструктурі (аналітичні комп’ютерні системи, індустрія програмування, телеком, пошта);

- інформаційна безпека (кібербезпека, технічний захист інформації, криптографічний захист, державна система спецзв’язку).

Читайте також: Як жінкам збудувати кар’єру в IT-сфері. П’ять порад

3. Робота над створенням міністерства відбуватиметься таким чином: спочатку буде створена робоча група, куди запрошують чиновників, експертів галузі, лідерів думок. Група розробить концепцію створення міністерства, обговорить положення про міністерство, яке потім передадуть на розгляд у Кабмін. Уряд подаватиме документ на розгляд президенту орієнтовно у вересні цього року.

Серед інших пунктів, що стосуються реформ в IT, які пропонувалося включити до коаліційної угоди: створити законодавчі гарантії для введення технологічної нейтральності, гармонізувати телеком-законодавство до законодавства ЄС, забезпечити умови для впровадження 3G і LTE.

Джерело: finance.ua


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!