В Україні з’явиться пам’ятна монета до ювілею Івана Миколайчука. Фото

2536 0
Національний банк України з 15 червня вводить в обіг пам’ятну монету, присвячену актору, режисеру і сценаристу Івану Миколайчуку (1941-1987). Про це інформує веб-сайт НБУ.
фото: bykvu.com, www.ivasyuk.org.ua, razom.media

фото: bykvu.com, www.ivasyuk.org.ua, razom.media

15 червня Нацбанк вводить в обіг нову пам'ятну монету номіналом 2 грн. Вона буде присвячена актору, режисеру, сценаристу Івану Миколайчуку. Монета буде з серії «Видатні особистості України» і називатиметься «Іван Миколайчук».

На аверсі монети розміщено далекі гори, на передньому плані на дзеркальному тлі зображено символічні ворота, під якою постать Івана Миколайчука з ягням на руках. На реверсі – портрет Івана Миколайчука в оточенні його кіногероїв і написи «Іван Миколайчук» та «1941-1987». Її виготовлено з нейзильберу, категорія якості карбування – «спеціальний анциркулейтед», маса – 12,8 грам, діаметр – 31,0 міліметр, тираж – 25 тисяч штук. Гурт монети – рифлений.

За матеріалами сайту НБУ, каналу «24»


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!