В Україні з’явиться перший завод із виготовлення сонячних батарей

3479 1
В Олександрії Кіровоградської області будують унікальний завод, на якому робитимуть органічні сонячні батареї, а також зведуть сонячну електростанцію.
фото: www.newday.al

фото: www.newday.al

Один із ініціаторів і розробників проекту, директор департаменту інноваційних впроваджень «ПромКонверсія», керівник секції НТТ Малій Академії Наук Сергій Камінський зазнчає, що обидва об’єкти будує створене александрійськими інвесторами підприємство «Чисті енергетичні технології».

«Компанія вже викупила для облаштування заводу промислове приміщення. Потрібне устаткування планують частково закупити , а частково – виготовити самостійно з матеріалів і комплектуючих українського виробництва», – розповідає ініціатор проекту.

У світі обладнання для вироблення сонячної енергії випускає лише близько десяти підприємств. Завод в Олександрії не тільки поповнить цей список, а й стане піонером в Україні.

Читайте також: В Україні з’явилась черепиця, яка виробляє електроенергію

Завод буде випускати батареї третього покоління. Над ними працювали українські вчені не один десяток років. Для їх виробництва використовуватимуть тільки органічні матеріали. Вітчизняні батареї будуть значно дешевшими існуючих аналогів. Ціна на них складе близько 150 доларів. Притому, що середня ціна стандартної сонячної батареї становить 1-1,5 тисячі доларів. Це значно скоротить термін окупності. Ще одна перевага української продукції – вирішення питання утилізації.

У виробництво вкладуть близько семи мільйонів гривень. На заводі працюватиме до 50 осіб. На сонячну продукцію вже розписано чергу на чотири роки вперед.

Про це інформує ONPRESS.INFO з посиланням на ot.kr.ua .

Нагадаємо, львівська школа-садочок «Арніка» використовує сонячну енергію для підігріву води у басейні та харчоблоці із березня 2010 року. Тоді на встановлення обладнання для використання енергії сонця місто витратило 721 тисячу гривень.

Опублікувала Наталія Середюк

 


Читайте також:
5 Лютого, 2018 15:14
Peter Цікаво буде подивитись на результат їхнього виробництва. Сподіваємось, дана продукція буде хорошої якості і ми, компанія "Правильне електроживлення" [***]s://sun-energy.com.ua/ з радістю візьмемо її собі "на озброєння".
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!