В Україні з'явився мобільний додаток про Чорнобиль з доповненою реальністю

1667 0
Додаток містить розсекречені документи з архівів КДБ, порівняння рівню забрудненості території станом на сьогодні та в 1986 році.
фото: uapress.info

фото: uapress.info

До 35-х роковин пам’яті Чорнобильської катастрофи в Україні презентували перший офіційний мобільний додаток про Чорнобиль ChornobylApp – інтерактивний віртуальний гід з AR-технологією (доповненої реальності), повідомляє ЛОДА.

Читайте також: Як встановити мобільну аплікацію «Твого міста» на смартфон. Покрокова інструкція

Віртуальний гід містить розсекречені документи з архівів КДБ, порівняння рівню забрудненості території станом на сьогодні та в 1986 році. Окрім цього, можна подивитись фото, 360-відео та 3d-моделі відомих об'єктів зони відчуження.

«Головний інформаційний ресурс Чорнобиля створений з метою поширити правдиву інформацію про Чорнобильську трагедію для української та світової аудиторії, а також розповісти про сучасний стан зони відчуження», – йдеться у повідомленні.

Проєкт включає в себе три ключові розділи: «Усвідомити», «Дослідити», «Наважитись». Перший розповідає про трагедію 1986 р., її історію та культурну спадщину, другий – надає можливість дослідити зону відчуження за допомогою віртуального гіда, третій розділ – це інформація про екскурсії до Чорнобиля та рекомендації як підготуватися до поїздки.

Читайте також: Світ, який зникає на очах. Висновки тижня, що минув

Додаток доступний українською та англійською мовами. Завантажити його можливо безкоштовно за посиланнями: https://chornobyl.appIOSAndroid.

Довідково

Чорнобильська катастрофа спричинена вибухом і подальшим руйнуванням четвертого енергоблоку Чорнобильської атомної електростанції в ніч на 26 квітня 1986 року. Катастрофа до вибуху на АЕС «Фукусіма-1» вважалася найбільшою за всю історії ядерної енергетики.

Ґрінпіс і міжнародна організація «Лікарі проти ядерної війни» стверджують, що в результаті аварії лише серед ліквідаторів померли десятки тисяч чоловік, в Європі зафіксовано 10 тис. випадків вроджених патологій в новонароджених, 10 тис. випадків раку щитоподібної залози і очікується ще 50 тисяч. За даними організації Союз «Чорнобиль», з 600 тис. ліквідаторів 10% померло і 165 тис. стали інвалідами.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!