У розвідці вважають, що загальна мобілізація стане значним ударом по режиму путіна

1846 0
Ресурс у росії вичерпаний, а «спеціальна операція» не досягла результату.
Фото: Укрінформ

Фото: Укрінформ

Оголошення загальної мобілізації – буде значним ударом по режиму путіна. Це означитиме визнання, що росія не змогла виконати всі поставленні завдання, що так звана «спеціальна операція» не досягла результату і те, що йде реальна війна. Про це представник Головного управління розвідки Міноборони України Вадим Скібіцький повідомив під час інтерв’ю виданню Kyiv Post.

«Оголосити загальну мобілізацію – це значить оголосити війну Україні та визнати те, що росія є країною-агресором. На сьогодні ми почали збирати інформацію – дуже підвищилася така мобілізаційна інформаційна риторика у рф. Зюганов і інші російські політичні діячі говорять про те, що так, дійсно, йде війна, і що російська армія не може впоратися, потрібно оголошувати війну і мобілізацію. Знову ж таки при цьому вони кажуть, що ми будемо вести війну не просто з Україною, а з НАТО і США, бо вони воюють на боці України» йдеться в повідомленні.

Читайте також: Росіяни терміново евакуюють свої родини з Криму та півдня України

У розвідці вважають, що росія розуміє: для захоплення усієї території України, а це є основною метою, рано чи пізно необхідно буде залучати додаткові ресурси. Оголошення загальної мобілізації, пояснює представник ГУР, тільки буде на руку Україні, бо протестні настрої в росії слабкі, та молодь йти воювати не хоче.

«Ми провели аналіз російського соціуму і бачимо, що в основному підтримують війну режиму путіна люди, яким за 50 років, що не підуть воювати. Піде воювати молодь – 20-30 років. Через те саме оголошення загальної мобілізації буде індикатором, який покаже наскільки російський народ готовий до продовження цієї кровопролитної війни. Ресурс в росії вичерпний. Ми намагатимемось завдати таких втрат, щоб ворог зрозумів, що наступні бойові дії стануть для нього крахом», – підсумував представник воєнної розвідки України.

Нагадаємо, що, за словами міністра закордонних справ Дмитра Кулеба, попри плани росії провести псевдореферендуми про приєднання окупованих українських територій чи гібридну мобілізацію, Україна продовжить звільнення населених пунктів.

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!