В українських готелях почнуть встановлювати контейнери для сортування сміття

1963 0
Норми вже опубліковані та почнуть діяти з 1 жовтня цього року.

У приміщеннях українських готелів почнуть встановлювати контейнери для сортування сміття. Про це на своїй сторінці у Фейсбуку повідомив заступник міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Лев Парцхаладзе.

«У змінах до державних будівельних норм щодо проєктування готелів ввели обов’язкові вимоги – влаштування сучасних систем роздільного сортування сміття при проєктуванні нових або реконструкції наявних будівель готелів. Ця корисна ініціатива сприятиме зменшенню шкідливого впливу на середовище та навчатиме культурі поводження із відходами», – йдеться у повідомленні.

Читайте також: Як працює перша сортувальня сміття у Львові. Відео

Згідно зі змінами у ДБН, у житлових і громадських приміщеннях готелів необхідно встановлювати системи роздільного сортування сміття, а також системи очищення від сміття і пилоприбирання. Вміст пилу в повітрі житлових приміщень готелів повинен бути не більше ніж 0,15 мг/кв. м. Раніше ж у готелях заввишки 2 поверхи і вище обов’язково влаштовувалися сміттєпроводи.

Читайте також: У будинках вище 4 поверхів обов'язково проектуватимуть ліфти

Норми вже опубліковані та почнуть діяти з 1 жовтня цього року.



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!